Den spreke 88-åringen hadde ikke brukt data før hun fikk sitt første nettbrett. -Fordelen med nettbrettet er at det tar liten plass. I tillegg kan man ta det med seg i «godstolen» og hygge seg der, forteller hun.

Å bruke nettbank/mobilbank lærte jeg av rådgiveren min i Larvikbanken. Jeg syntes det var bedre å bruke «fagfolk» enn å bruke barnebarna. De har ikke alltid så god tid, og rådgiveren var lett å be. For min del var det fint å lære litt av gangen, og det kan kanskje være et tips til de som ikke har brukt data før.

- Det er flere fordeler ved å løse banktjenestene på nettet. Dette fikk jeg bevist da jeg nylig tråkket over og skadet foten. Skaden satte meg ut av spill i syv uker, og da var det kjekt å slippe å gå i banken. Mange eldre går ut på glatta på vinterstid for å reise til banken og løse enkle oppgaver. Disse kunne de ha løst med noen tastetrykk fra sofahjørnet hjemme uten ekstra kostnader og risiko.

-Etter mitt skjønn har eldre to valg i dag: Enten må de være villige til å lære noe nytt, eller så blir de kjørt på et sidespor. For min del er det viktig å ha meningsfylte og gode dager, og slik jeg ser det, er det aldri for sent å lære noe nytt.

Foruten å løse banktjenestene sine på nettet, har Randi tatt i bruk sosiale medier som Facebook, Instagram og SnapChat. - Det er utrolig moro, og det gjør at jeg kan følge med på hva barnabarna driver med, forteller hun.